Många tror att man inte kan bo på hotell om man har husdjur med sig men det är inte riktigt sant. I dag är det faktiskt tillåtet att ha med sig husdjur på flera hotell i Sverige. Men hur är det att bo på ett hotell tillsammans med sina djur?

Kontrollera att djur är tillåtna

Det allra första man bör göra är att kontroller att djur verkligen är tillåtna på hotellet. Ibland behöver man boka rum för husdjur separat genom att till exempel ringa till hotellet. Ibland kan det också kosta extra att ha med sig husdjur till hotellet.

Säkra hotellrummet

När man väl kommer fram till hotellet kan man sedan gå igenom hotellrummet och se till att det inte finns olämpliga saker som djuret kan komma åt eller få i sig. Det är också bra att se till att lock till toalettstol med mera är stängt. Man bör tänka på att sätta ner en skål med vatten till sitt djur så att det kan dricka på rummet. En fördel är om man har en bur till sitt djur. Då kan man lämna buren öppen så att djuret kan gå in och lägga sig där.

På hotell med katt

När man bor på ett hotell med en katt bör man tänka på att det ofta inte finns någon kattlåda på rummet utan man måste ta med en sådan plus kattsand själv. Det kan också vara bra att ha med sig en liten sopborste för att kunna sopa upp spilld kattsand. Man behöver såklart också ha med sig foder till katten.

På hotell med hund

Om man ska bo på hotell med en hund behöver man ofta inte tänka på att ha med sig skålar och annat. Det brukar finnas på hotellet. En filt som hunden kan ligga på samt foder behöver dock tas med.