Hotell är ett mycket vanligt boendealternativ i Sverige. Det är både resande, arbetare och andra som bor på hotellen. När man ska bo på ett hotell finns det dock en del saker att tänka på.

Inte störa rumsgrannarna

En sak som är klokt att fundera lite över är hur man beter sig på hotellrummet. Många som bor på hotell tar lite sovmorgon, de vill kunna sova gott om natten och bara ta det lugnt. Det är inte så lätt om rumsgrannen har tv:n på högsta volym, spelar musik eller skriker högt.

Värna om miljön

Ofta är det som så att handdukarna på hotellet bara byts om de läggs på golvet. Det brukar också finnas skyltar att hänga upp om man inte anser att rummet behöver städas och så vidare. Handdukarna kan användas i mer än en dag om man planerar att stanna längre på hotellet. Genom enkla åtgärder kan man som gäst på hotellet värna om miljön.

Medhavd mat på rummet

Även om det finns en restaurang på hotellet kan det finnas anledningar till att man tar med sig egen mat. Man kanske inte checkar in under tiden restaurangen är öppen, eller så har man inte möjlighet att äta där av andra anledningar. Det finns inte några regler för att man inte får ha med sig egen mat på hotellrummet men det kan vara klokt att tänka lite på var man äter. Att sitta i sängen och tappa mat eller råka hälla ut en dryck är sällan speciellt omtyckt av hotellpersonalen.

Hygien

Det kan vara klokt att tänka lite extra på hygienen när man bor på hotell. Även om rummen städas inför en ny gäst finns det ställen som inte torkas lika noga. Dörrhandtag, lysknappar, fjärrkontroll och telefon är exempel på några sådana saker som kan var bra att torka av på egen hand.