När man reser omkring i Sverige finns det en hel del olika boendealternativ att välja mellan. Vissa är lyxigare än andra, vissa kostar mer och så vidare. Generellt sett kan man säga att boendena ofta är dyrare ju närmare en storstad de är, samt ju lyxigare de är. Men vilka olika typer av boenden finns det för resande i Sverige?

Hotell

I många fall är hotell det lyxigaste boendealternativet. Här finns ofta restaurang, kiosk och frukost brukar ingå. För det mesta ligger hotellen centralt och man kan njuta av modernt inredda rum.

Vandrarhem

Ett lite billigare alternativ till hotell är vandrarhem. Där sover man ofta i större rum eller så kallade sovsalar. Där finns det ofta en eller några toaletter som delas med alla boende. Ett lite mindre kök eller en kokvrå brukar också finnas.

Bed and breakfast

Bed and breakfast är också ett alternativ till hotell. Där hyr man ett rum och ofta ingår frukost men inte så mycket mer. Ett bed and breakfast kan ligga centralt, men det kan minst lika gärna ligga på en bondgård eller liknande.

Stuga

Ett annat alternativ är att hyra en stuga. De finns i många olika storlekar och här bor man som i ett eget litet hus. I de flesta stugor finns det toalett och en kokplatta men när det gäller campingstugor kan man också använda kök och toalett samt dusch i huvudbyggnaden.

Husvagn, husbil eller tält

Många som reser runt i Sverige väljer också att campa. Då kan man antingen tälta eller välja mer bekväma alternativ som husbil och husvagn. I en modern husbil eller husvagn kan man laga mat, använda toaletten och duscha nästan precis som vanligt. Om man inte bor på en camping med sin husvagn eller husbil är det dock klokt att tänka på att man har begränsat med vatten och att elen går på batteri.