Det är inte alltid så enkelt att hålla koll på allt som ska göras inför en semester – all organisering och planering kan bli rätt överväldigande, det inte minst om man ska resa flera personer. Vad har man bokat, vad har man inte bokat, hyrde vi den där stugan eller inte? Ser kommer det även en hel del frågor beträffande packningen, så som om man fått med sig allt eller om man glömt något. Ja, osäkerheten kan med andra ord vara rätt hög, och det är helt förståeligt. Att planera semestern rätt är dock möjligt. Det gäller bara att man får lite hjälp på vägen när det kommer till att hålla koll på allt som behövs göras, planeras och tas med!

Vilken typ av planering föredrar du?

Ett enkelt knep att hålla reda på detta är genom att skriva listor. Och då menar vi olika listor som täcker olika delar av semestern. Det kan vara allt från vad ni ska handla för mat och vad ni ska packa med till barnen till vilka platser ni ska besöka i en specifik stad och vilka dagar ni ska besöka vad. Listor hjälper dig inte bara att planera, utan listor hjälper dig även att se vad som har gjorts och inte. Dessutom tycker många att det är otroligt tillfredsställande att bocka av saker som står på listan. 

Om du inte är en person som tycker om listor kan du istället göra dashboards. En dashboard är en slags visuell överblick över ett visst mål. Det kan till exempel handla om att du gör en överblick över varje plats eller stad ni ska besöka, eller en överblick över vilka restauranger ni ska testa. Istället för att göra en stor dashboard kan du göra många små om det passar dig bättre. Oavsett vad du föredrar finns det gott om saker som kan både underlätta planeringen och göra den roligare. Våra två tips är bara några av få!