Att vara ute och resa i Sverige kan vara helt fantastiskt. Samtidigt kan det vara ganska jobbigt och inte alls särskilt härligt om du inte har den rätta packningen med dig. Beroende på var du ska semestra och vad din semester ska innehålla behöver du packa med dig olika saker, det framförallt om du ska resa med barn eller om du har planerat att genomföra olika aktiviteter och utomhusäventyr. Här får du tips på saker som är väldigt viktiga att med sig på olika typer av semestrar!

Solsemester

Solkräm, solkräm, solkräm. Hellre för mycket än för lite. Att vara i solen utan solkräm kan ge skadliga konsekvenser som absolut inte är värda att riskera. Du bör också ha med dig solglasögon, en keps eller hatt, tunna kläder, och såklart badkläder, för med sol kommer oftast bad. 

Vandringsemester

Ska ni vandra under semestern finns det vissa saker som kan förenkla ert äventyr. Att ha med sig funktionskläder såsom vandringsskor, vindtäta jackor och vattentäta byxor gör att du kan njuta mer av miljöerna då du inte behöver oroa dig för att frysa eller bli blöt. 

Även inför vandringssemester är solkräm viktigt, det trots att det är vinter – under soliga dagar finns det alltid en risk för att man bränner sig eller får skador av solens strålar, det oavsett årstid. Att ha med funktionella väskor och gott om snacks, dryck och andra nödvändiga saker är inte en så dum idé det heller. 

Sightseeing Semester

En kamera, eller något annat föremål som gör att du kan dokumentera det du är med om, är i princip ett måste under semester som till stor del består av sightseeing. Du kommer förmodligen att komma ihåg mycket av det du upplever ändå, men att kunna titta på bilder och filmer tar dig tillbaka till just den stunden. Då kan du även visa andra hur det var och vad ni gjorde!