Det finns många gånger då det skulle kunna vara dags för en semester men som människor missar att ta. Såklart kan man inte ta semester hela tiden, men mer än 4 veckor under sommaren är fullt möjligt. Det handlar bara om vad du ser som semester och inte. Till och med en dagstrips till grannbyn kan vara en semester.

Om du sänker dina krav på vad en semester är kommer du att spendera mer tid på att semestra. Och du behöver som sagt inte åka utomlands för att vara på semester – du kan vara hemma om du så vill det. Men frågan är när det passar att ta semester och hur man ser till att det blir av?

Lite och ofta

Tänk att du ska ta lite semester, men ofta. Det kan till exempel vara en helg efter att du har försökt att lindra pollenallergi hela våren. Då kan du gå in i semestermode en helg och bara slappna av för att sen få mer energi till att börja med vardagen igen när veckan kommer. Bara tankesättet av att du är på semester kan göra mycket för din hälsa och energi.

Kanske vill du inte kalla det semester när det handlar om en helg eller liknande. Du kan egentligen kalla det vad du vill så länge du gör det som man borde göra på en semester – samla energi och ha kul! Om får ny energi och samtidigt har kul så är det semester när som helst.