När du letar efter hotell att checka i på under din resa är det smart att läsa vad tidigare besökare tycker om hotellet. Såklart kan din upplevelse av ett hotell vara helt annorlunda från en annans, men via recensioner, betyg och omdömen kan du ändå få en bra överblick om hur hotellet egentligen är. För hotellet kan låta och se hur bra ut som helst på hemsidan, men så kan det vara en helt annan sak i verkligheten. 

Olika plattformar

Tripadvisor är en jättebra plattform för att läsa andra besökares recensioner och tankar om hotellet. Viktigt är dock att komma ihåg att det är du själv som bestämmer uppfattningen om hotellet, inte någon annan. 

Booking.com och Hotels.com är andra sidor där du kan läsa andras recensioner. Ibland finns det även recensioner på hotellets egna hemsida. Om det inte finns några recensioner alls om hotellet är det något som inte stämmer – då bör du kolla efter andra alternativ. 

Vad är viktigt för dig?

Ett hotell som har precis allt det du letar efter kan vara svårt att hitta. Därför kan du behöva prioritera det som är viktigast för dig. Hatar du att frysa är det kanske viktigare att hotellet har bra värmepumpar kontra än en fin utsikt? Eller ska du bo på hotellet länge och äta frukost där varje dag är det kanske viktigare att frukosten är bra, snarare än att det ligger precis vid havet?

Oavsett vad du prioriterar finns det något hotell som kan leva upp till dina önskningar. Mycket bra information går att hitta bland andra människors recensioner. Det är ofta mer givande att läsa om andra personers upplevelser än det hotellet själva skriver på deras hemsida.