Lämna rummet i bra skick

När din hotellvistelse börjar lida mot sitt slut är det snart dags för dig att lämna ditt hotellrum och checka ut. Men innan du stänger dörren till hotellrummet för en sista gång så ta en titt på hur rummet ser ut. Ser det likadant ut som det gjorde när du checkade in?

Sängen behöver såklart inte vara lika fint bäddad och handdukarna behöver inte hänga rakt när du ska checka ut, det ingår trots allt i hotellets tjänster att fixa just det. Men det är ändå ett sätt att visa respekt mot människorna som jobbar med att städa hotellrum att inte lämna hela rummet i ett stort kaos. Hotellrummets golv är inte samma sak som billiga lekmattor. Vill du visa respekt mot personalen lämnar du helt enkelt inte allting i en stor hög på golvet.

Hur hade du velat ha det?

Bara för att det finns personal på hotellet som ska städa hotellrummet betyder inte det att du behöver lämna rummet så stökigt som du bara kan. En bra hotellgäst och en god medmänniska lämnar ett hotellrum i det skick som man själv hade velat mötas av om det var en själv som skulle städa rummet.

Häng upp handdukar, lägg alla kuddar på sängen, lägg iordning allting som ska vara på skrivbordet och fixa helt enkelt lite innan du lämnar hotellrummet. Det behöver inte ta mer än tio minuter att lägga lite skräp i soptunnan och fixa rummet lite. Så nästa gång du ska checka ut från ett hotell – tänk till en extra gång över hur hotellrummet ser ut innan du stänger dörren för den här gången.