Hemestra och svemestera

Hemestra och svemestra är två begrepp som är på modet nu. Det innebär att istället för att semestra utomlands ska man semestra på hemmaplan eller i Sverige. Oavsett om man tänker semestra ensam eller är en barnfamilj som ska ge sig ut finns det mycket fantastiskt att upptäcka både på den egna orten och runt om i landet.

 

Om semestern sker i sällskap med andra är en bra start att fråga vad de önskar att göra. Någon kanske vill testa blåsa glas och för barnen lockas ofta det ett vattenland eller nöjespark. Genom att i förväg planera och söka information så går det att få till en semester som alla blir nöjd med.

 

Hur man vill bo under en sådan resa är upp till var och en. I Sverige finns det många möjligheter både att hyra en egen stuga, bo på hotell eller camping. På en camping kan man bo i egen husvagn, husbil eller tält. Bara den delen av semestern kan vara ett äventyr för barnen. Har man möjlighet kan man passa på att införskaffa elmoped och hjälmar och glida runt i området med barnet bak på, köp en glass och bara njut av den svenska sommaren.