Hemestra och svemestera

Hemestra och svemestra är två begrepp på modet. Istället för att åka på semester utomlands handlar det om att semestra hemma eller att hålla sig i Sverige.

Oavsett om du semestrar ensam eller om du gör det med familj och vänner finns massor av fantastiska och spännande saker att upptäcka både där du bor och runt om i hela Sverige.

När du planerar en semester tillsammans med andra är det viktig att ta hänsyn till allas önskemål. Någon kanske vill prova glasblåsning och om ni reser med barn uppskattas alltid besök på ett vattenland eller en nöjespark. Genom att planera  och söka information i förväg går det att få till en semester som alla blir nöjda med.

Ni behöver också planera och bestämma hur ni vill bo under resan. I Sverige finns massor av möjligheter när det gäller semesterboende. Ni kan hyra egen stuga, bo på hotell eller på camping, i husvagn, husbil eller tält, något som kan bli ett äventyr i sig, särskilt för barnen. Om det finns möjlighet kan ni passa på att köpa  elmoped och hjälmar inför resan och sedan åka omkring och titta på omgivningarna, äta glass och bara njuta av den svenska sommaren.