Det finns hotell och så finns det hotell

Som du säkert redan vet så är det skillnad på hotell och hotell. Inget hotell är det andra likt och bara i Sverige finns det massor av olika typer av hotell. Det finns många hotell som är helt okej och som har en lagom standard. Men sen så finns det de med en högre standard och där nivån på lyx har blivit högre. Och det är de hotellen som du ska presenteras för här. 

Designhotell

Sverige är delvis känt för sin arkitektur och design. Det bevisas genom olika designhotell och om du är intresserad av dem kan du söka dig in på hotellets webbsida för att se mer. Kolla in https://copperhill.se/ för att se hur ett designhotell i norra Sverige kan se ut. Andra designhotell i Sverige är Villa Gina Österlen och Villa Göta. 

Spahotell

En annan typ av lyxigare hotell är spahotell. Att ha möjligheten att hänga i poolen eller få en behandling är något som skriker lyx. Selma Spa Hotell, Yasuragi, Ystad Saltsjöbad och STEAM Hotel är bara några exempel på de lyxiga spahotell som finns i vårt avlånga land. 

Coola hotell

Om du vill uppleva häftiga miljöer ska du besöka ett av Sveriges lite mer annorlunda hotell. I sådana fall kan du bo i skogen på Kolarbyn Eco Lodge, uppe i trädtopparna på Tree Hotel eller sova i ett rum gjort av is på Ishotellet i Jukkasjärvi. Eller varför inte i en igloo uppe i Åre eller på ett tågvagnshotell?