Billig semester på hemmaplan

Hur gör man för att få en så billig och spännande semester på hemmaplan som möjligt? Ibland kan det vara lätt att rikta blicken bort till andra orter eller länder som verkar ha så mycket att erbjuda. Men, när hade du faktiskt en semester på hemmaplan? Många glömmer bort att det faktiskt går och njuta väldigt mycket utan att ge sig iväg så väldigt långt. En natt på det lokala hotellet med besök på någon närliggande restaurang kan vara väldigt trevligt och något man sällan kostar på sig själv.

 

Vill man upptäcka vackra och spännande platser runt om på den egna orten finns något som heter Geocaching. Det går ut på att vanliga människor har placerat ut koordinater på speciella smultronställen som de anser är värd att upptäckas och se med egna ögon. För och veta att man har hittat rätt så ska man leta efter en så kallad skatt, vilket kan göra att också barnen blir väldigt involverad och tycker att det är roligt. Vem i familjen hittar flest gömda skatter?

 

Skatten består oftast av en liten behållare med en pappersremsa där man skriver upp sitt namn och datum som man hittade den. Allt annat sköts via en app i mobiltelefonen där man kan se vart dessa skatter är placerade och få ledtrådar. Många av dessa platser har en speciell historia som man inte visste om fanns. Geocaching är utbrett och utövas av personer runt om i hela världen. En riktigt rolig familjeaktivitet som är gratis.