Att göra på västkusten under vintern

Sverige är vackert på vintern oavsett vilket väderstreck man åker åt. Man kan dock inte bortse från att västkusten med sina långa stränder och kuster har något alldeles speciellt även på vintern. Isen lägger sig ofta invid kusterna och himlen brukar bjuda på riktigt häftiga skådespel. Men vad kan man egentligen göra på västkusten under vintern?

En avslappnande semester

Ett alternativ är att man åker iväg på en riktigt avslappnande semester. Varför inte hitta ett spa på västkusten och sedan spendera ett par dagar där? I de allra flesta fall finns det både varma bad inomhus, badtunnor ute, och ibland kan man också bada i kallt havsvatten om man vill. Det brukar också finnas sköna sängar och stolar att läsa eller bara ta det lugnt i. Ofta brinner vackra eldar på spat och flera olika behandlingar brukar erbjudas. Vissa span tillåter att man tar med sig barn, på andra är det bara tillåtet under vissa tider.

Skidor eller skridskoturer

Runt om på västkusten finns det också möjlighet att åka skidor eller skridskor. Blir det riktigt kallt kan man ofta åka skridskor inne i vikarna och för att skidor ska gå att åka får man vänta på snön.

Ridtur i skog och mark

På västkusten kan man också njuta av härliga ridturer i skog och mark. Det finns flera stall som erbjuder turridning och man kan antingen rida själv eller tillsammans med personal från stallet. Ofta krävs det en del erfarenhet för att få rida ut på egen hand. Ibland kan det krävas erfarenhet för att få rida alls.

Hotellvistelse

Den som bara vill komma hemifrån kan också njuta av en härlig hotellvistelse. Kanske kan man unna sig lite extra god mat, sen frukost, härliga promenader och andra saker som man inte har tid med så ofta när man är kvar hemma.