Ark_2008

2008

23/10 Bottegröd

Vid Öppet Hus i Sockenstugan torsdagen 23 oktober serverades Bottegröd. Bottegröd är en gammal rätt som lagades i många bondgårdar förr. Den kokades på Timoärter eller som man sa förr gråärtor eller bottor. Till detta serveras kokt eller rökt fläsk och senap.

 

 

Många vill ha ”drickablanning”( svagdricka blandat med mjölk) till. Många som ätit den här rätten som barn upplever lite nostalgi när de får den serverad idag. Det kom ca 40 personer som lät smaka och hade en trevlig kväll tillsammans. För tillagningen av bottegröden svarade Martha Brink.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17/11 Bildvisning

 

 

Den 17 november inbjöds till öppet hus i Sockenstugan. Dagens program var visning av fotografier ur Sockengillets arkiv,en aktivitet,som nästan alltid drager till sig ett 40- tal engagerade åskådare, det vill säga, en i det närmaste fylld storstuga. Sten Telander kommenterade ett 60-tal foton från förra sekelskiftet till 1960-talet och projektern sköttes av vår pålitlige maskinist Sven- Ingvar Bengtsson.

 

Som tidigare blev det möjligt för fotoutskottet, att med publikens hjälp identifiera ytterligare personer och att rätta till felaktiga identifieringar. Bildvisningskvällar är ett uppskattat inslag och Sockengillets samling av 3780 fotografier torde räcka till ytterligare ett antal sådana. Fotoutskottett påpekar att de gärna vill låna in och kopiera ytterligare foton till Sockengillets samling. Så har har ni några några foton vi får kopiera så hör av er till Johnny, 0451-40170.